miruna_lavinia: (Default)
[personal profile] miruna_lavinia
Parca mi-o fost dor sa mai fac misto de oameni de care merita sa razi, fie cu ei, sau DE EI.

Hai ca se vede, metoda disperata de atentie se vede, dar de obicei in cel mai jalnic mod, doar prin mediocritate, reflectand astfel un nivel sub-normal de educatie, timpurie sau academica.
 photo 53cda922f7bf3d0a87ca37de9d3f6543_zpsnumttci2.jpg

Recent (adica la finele lunii mai) am fost in Brasov pentru o lansare de carte, care, in comparatie de ceea ce vedem zilnic, nu se promoveaza o imagine si nu se vinde paine la supra-pret, ci cultura, orientari social-culturale, literatura, si mai mult de atat, simplul gand de al prezentei in jurul unor oameni faini.

Exact cam asa ceva e posibil sa ma astepte si pe mine, undeva pe vremea asta la anul, cand, sper, sa-mi lansez primul roman.

Pozitia mea, in acest moment, ma duce dincolo de proastele abilitati de promovare comerciala, de la plasare de produse, la simpla vanzare a lor, multe fara rost de speculanti unor clienti usor de lins in cur, unde, repet, se vinde paine la supra-pret. Nu sunt cu nasul pe sus, chiar deloc, insa realizarile acestea care le remarc nu ma pot abtine sa nu le impartasesc. E o diferenta din a zice o remarca, sau a o pastra pentru sine. In cazul asta nu am ce sa pastrez.

Repet mereu acelasi lucru: nu te pune cu prostii, ca nu te auzi de rahatul care-l scot pe gura.
Bai da urat scriu si eu, la anii care-i am, ar trebui sa fiu mai diplomata.

Da, uite ca sunt axata acuma, aproape orbita de niste scopuri uriase care-mi fac zile fripte. Uneori ma intreb daca nu acuma sunt mai stresata decat eram inainte... Cam obscura treaba asta, imi intuneca mintea.
Sa nu spun ca am fost nevoita sa i-au si calmante, innebuneam dracului de la prea mult stres, cel putin, asa a fost luna Februarie si Martie pentru mine... cand, intr-un impas psihologic, am clacat.

Vorbeam de impact psihologic? Clacat? Oare prostul are grijile zilei de maine?
Hmm... niciodata nu mi-a fost dat sa vad un prost ingrijorat de ziua de maine, de unde doarme, ce mananca sau ce imbraca... cu atat mai putin sa vorbim despre un loc de munca care te plateste cu 400 RON pe luna, jalnic omule, sa ajungi asa... dupa atata vreme de frecat menta, cu pretentii marete, mizand pe o imagine care in curand o uita lumea.
 photo 748_zpsqanzukmc.gif

Viata e plina de mesaje subliminale, iar de noi depinde la ce nivel de intelegem. Daca e o chestie pe fata, ceea ce e intotdeauna, atunci scade factorul simulant, care zic eu, e naspa.

Si aici vorbesc de cliseul social, de stereotipuri.

Caracterul diferit este exclus, pentru ca atata tip cat nu urmeaza orbeste fiecare trend, atunci acesta nu se asimileaza cu "oile".
Urmaresc foarte atenta fiecare mesaj, e acolo, printre randurile scrile, poate chiar si de la sectiunea de comentarii de pe Facebook, mai stii?
Chiar azi dimineata imi venea sa rad de proasta iluzie facuta de un tip, a carui memorie de peste nu percepe natura unor caractere, si se baga in fata ca un bou care traieste din cateva amintiri. Stati calmi oameni buni si ganditi inainte de a merge cu capul inainte.

Cum afecteaza asta viata?
Pai, nici cum, totul merge pe principiul "ce se aseamana se aduna", si nici nu stiu de cate ori imi amintesc asta zilnic.
Chiar spuneam zilele trecute ca o prietenie nu e ca democratie, ea se transforma in fratie. Si e foarte interesanta teoria, inca in curs de dezvoltare. Mint oare daca vorbesc de un trai sub acelasi acoperis cand zic fratie?

Funfact: scriu postarea asta deja de doua zile. Tot rumeg exprimarile.
 
Ma intorc la stresul meu cu romanul "Decolorat", simt ca nu-l mai pot termina o data, e de groaza. Nu mint, iubesc povestea care am scris-o, si o imbunatatesc si o rescriu de fiecare data cand o revizuiesc, dar... prea mult, dureaza mult pentru acele cateva sute de pagini ale ei.

Pana atunci, un mic reminder pentru purtatorii mastilor stereotipurilor sociale si caracterele sale colorate, in principal, de culoarea rahatului.
 

de Miruna-Lavinia

-Cine viziteaza acest cont poate lasa comentarii sub anonimat, fara sa isi creeze cont-
From:
Anonymous
OpenID
Identity URL: 
User
Account name:
Password:
If you don't have an account you can create one now.
Subject:
HTML doesn't work in the subject.

Message:

 
Notice: This account is set to log the IP addresses of everyone who comments.
Links will be displayed as unclickable URLs to help prevent spam.

Profil

miruna_lavinia: (Default)
miruna_lavinia

July 2017

M T W T F S S
     1 2
345678 9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Cele mai populare tag-uri

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags
Page generated Sep. 23rd, 2017 12:41 pm
Powered by Dreamwidth Studios