miruna_lavinia: (Candles)
[personal profile] miruna_lavinia
"Fangirl" de Rainbow Rowell!

Ah...

Frumusetea interioara a vietii unei fane.

Simplu. Minutat. De nisa.

Contine Spoilere! Sa nu ziceti ca nu v-am avertizat.


Este o carte care abia am asteptat-o sa o citesc, pentru ca stiam despre ce e vorba, ma intriga metoda adaptarii de catre Rowell a vietii unei face.

Cath si Wren sunt surori gemene care isi incep viata de student in camine, amandoua sunt fane Simon Snow.
Pentru cei care nu isi dau seama, universul Simon Snow este o paralela a lui Harry Potter si despre cat de mult a influentat acest univers viata lui Cath.
Protagonista este o introvertita absoluta, sta intr-o camera de camin cu colega ei Reagan si simpaticul Levi.
Cath adora Simon Snow, are o obsesie pentru relatia lui Simon si Baz, adica ea este un fujoshi, creatoare de fanfiction cu cei doi. Are postere, busturi, tricouri... tot felul de merchandize ale francizei.
Nu cred ca e cazul sa zic ca protagonista noastra scrie fanfiction gay. Scrie fanfiction gay si Levi ii cere sa-i citeasca asta.

 photo IMG_20170611_110404_zpsoilqtl55.jpg

Romanul este presarat cu momente simpatice intre Cath si Levi, care devine iubitul ei de-a lungul povestirii.
Structura romanului se imparte in doua: semestrul 1 si semestrul 2.

Firul narativ al primei parti se axeaza foarte mult pe naivitatea lui Cath si efortul ei de a scrie fanfiction si a-si multumi publicul virtual. Fanfixx, site-ul prezentat in roman este DE FAPT site-ul de nisa al FanFiction.net Acomodarea intr-un camin nu ii este prea dificil, ceea ce pare mai mult un impediment este incompetenta lui Cath de a scrie o poveste originala, sugerand astfel a ora de creatie literara sa predea un fanfiction, care este criticat de profesoara ei. Tot in prima parte a romanului, Cath si colegul ei de la Biblioteca Love scriu o povestioara anti-dragoste, care ulterior devine motivul unei tradari pentru Cath.
Pe de alta parte Wren,  Sora cea Buna, se departeaza de Cath, nu mai scriu impreuna, si devine extrovertita, pana la punctul culminant cand ajunge in spital cu intoxicatie de la alcool. Wren devine alcoolica.

A doua parte a romanului are ca punct forte, schimbarea care are loc in viata lui Cath. Aceasta devine responsabila de ingrijirea sorei ei, a dezvoltarii personale si a relatiei ei cu Levi. Ei bine, Levi este tipul acela care e bun cu toata lumea iar Cath nu se simte mai presus e felul cum se comporta Levi cu ea, pentru ca el are acelasi comportament cu toata lumea.
Singurul blocaj care are loc in aceasta a doua parte este eseul pentru creatie literara care Cath nu este in stare sa-l scrie, asa ca de-a lungul semestrului i mai este reamintit ca proiectul trebuie scris, trebuie predat, dar universul Nu Renunta, relatia homoerotica dintre Simon si Baz este cel mai mare impediment pentru fana Cath. Prefera sa scrie povesti cu gay decat un eseu pentru o nota ca sa fie trecuta in anul 2.
Nick revine in peisaj ca o furtuna: pentru propriul succes si egoism, ii cere lui Cath acordul de a fi coautor pentru publicarea povestirii anti-dragoste in revista universitara, iar Cath refuza, caci daca ea nu accepta nu putea fi publucata, iar Nick era singurul care beneficia de pe munca lor. Astfel Cath inchide o usa celor care profita de ea.
Spre sfarsitul cartii aflam ca se lanseaza si ultimul roman din Nu Renunta si iar Cath trebuie sa-si termine cu publicat online fanfictionul ei inainte lansarii cartii, asa ca se afla intr-un impediment mintal dintre: a scrie fanfiction, a preda eseul de creatie literara, de a pastra o relatie sanatoasa cu Levi si cum relatia dintre surori revina la o normalitate acceptabila.Fangirl este o carte care descrie cu 70% acuratere viata unei fane din orice gen, adica poate sa fie Cath fana Simon Snow, dar altii adora Supernatural, Percy Jackson, Lord of the Rings.... sau mai nou la mine... Hannibal, dar principiul de viata este acelasi: admiratia, efortul gratis care-l depunem pentru fanfiction, fanarts, achizitionarea de merchandize etc etc etc...

de Miruna-Lavinia

-Cine viziteaza acest cont poate lasa comentarii sub anonimat, fara sa isi creeze cont-
From:
Anonymous
OpenID
Identity URL: 
User
Account name:
Password:
If you don't have an account you can create one now.
Subject:
HTML doesn't work in the subject.

Message:

 
Notice: This account is set to log the IP addresses of everyone who comments.
Links will be displayed as unclickable URLs to help prevent spam.

Profil

miruna_lavinia: (Default)
miruna_lavinia

July 2017

M T W T F S S
     1 2
345678 9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Cele mai populare tag-uri

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags
Page generated Sep. 23rd, 2017 12:44 pm
Powered by Dreamwidth Studios